Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

a další ...

Výdejní místo Bílovec:

tel. kancelář: 597 603 503
email: info (@)super-naradi.cz

Adresa:
SUPER-NÁŘADÍ.CZ
Městský kopec 286/24
743 01 Bílovec
(naproti pošty)

provozní doba: 
8:00 - 15:30 hod

Výdej zboží po telefonické
dohodě nebo na základě
potvrzeného emailu, SMS.


zastoupení pro značky:
GÜDE, VINTEC, MEVA, REMS, ENDERS, WEBER - STEPHEN, 
KEMPER GROUP, VEITO, CADAC, GFIRE,  aj.

Půjčovna grilů:

rezervace: 732 380 233

adresa:
742 91 V. Albrechtice
(vždy po tel. dohodě) 

Působnost:
Osobní konzultace / prezentace značky WEBER grily - Ostrava, Opava, Nový Jičín, Frýdek - Místek
eSHOP - celá ČR (zásilková služby, Česká Pošta, PPL, TOPTRANS,  lokální rozvoz)


Úvod » GRILY, GRILOVÁNÍ, OHNIŠTĚ » Kameny grilovací, lávové » Kámen na gril 40x30cm Etna lávový, GFIRE


        

Kámen na gril 40x30cm Etna lávový, GFIRE

Grilovací, pečící kámen z pravého lávového kameme

img

 

Dostupnost: SKLADEM - ihned k odeslání (z našich skladů)
Číslo produktu: GFIRE-KAMEN-ETNA-40x30
Výrobce: G-FIRE
naše cena bez DPH: 1 016 Kč (38 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
1 229 Kč (45 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Kompletní specifikace

Kámen na gril Etna 40x30 cm lávový, GFIRE - grilovací, pečící kámen

Popis:

Velmi kvalitní a odolný kámen určený pro grilování na různých typech grilů - velmi odolný. Kámen je vyroben z plátů lávy z ložiska v blízkosti sopky Etna.

Na grilovacím kameni připravíte různé druhy grilovaných specialit. Grilovací kámen má výbornou schopnost akumulovat a vydávat získané teplo postupně a rovnoměrně do potraviny, maso a ryby tak budou vždy šťavnaté a nebudou opalovány vyšlehávajícími plameny. Na kameni samozřejmě připravíte také zeleninu, houby apod. Při grilování na pečícím kameni nedochází k odkapávání šťávy z pokrmu přímo do ohně, zvyšuje se tak komfort grilování, čitelnost přípravy potraviny a je také velmi snížen výskyt karcinogenních látek. Grilování na kameni je vždy zdravější než na běžných grilovacích roštech v otevřených grilech. Kámen je možno použít na otevřeném ohni, přímo na grilovacím roštu, v plynových grilech či jiném druhu tepla. Vždy jej však doporučujeme vložit do kovového rámu, usnadníte si tak manipulaci a snížíte riziko poškození kamene.


Balení obsahuje:

Kamennou desku – lávový grilovací kámen Etna – 40x30cm - 1 ks

DOPRAVA - s ohledem na křehkou povahu položky a zvýšené riziko poškození při přepravě, zasíláme pouze Českou Poštou nebo přepravní společností Toptrans.

Parametry pečícího kamene:

rozměry: 40 x 30 x 3 cm
hmotnost: cca 12 kg
země původu: ITÁLIE
ochranný kovový rám: NENÍ v ceně (lze dokoupit v provedení černá ocel nebo nerez)
povrchová úprava kamene: strana pro grilování - leštěná
materiál: lávový kámen
barva: tmavě šedá

Pečící kámen je primárně určen pro sváření do kovového rámu s „L“ profilem s minimální volností po stranách a v rozích 3 mm. V případě nerovnoměrného zahřívání (např. na plynovém sporáku, či jiném intenzivním zdroji tepla) je nutné pečící kámen navíc podložit do celé spodní ploše měděným plechem min. tl. 1 mm.

Lávový kámen je přírodní materiál s proměnlivou strukturou, proto kresba povrchu nemusí být vždy homogenní, může obsahovat stopy dalších nerostů, které se mohou projevovat výskytem odstínů či obrazců, fleků. Dále pak povrch nemusí být vždy hladký na celé ploše kamene (hladká je pouze grilovací strana), v rozumné míře se mohou na kameni vyskytovat přirozené vady, malé prohlubně, póry, přechody mezi vrstvami nerostu a stopy opracování, které však nemají vliv na kvalitu grilování.

Výhody lávového kamene na grilu:

  • je poměrně odolný proti prasknutí (často používaná žula praskne často při prvním grilování). Vždy však doporučujeme kámen svařit do kovového rámu, v případě prasknutí zůstane pohromadě a bude Vám dále sloužit.
  • je tvrdý. Oproti MASTKU je možné používat kovové grilovací náčiní, kámen nepoškodíte (nepoškrábete do hloubky) a výborně se čistí.
  • potraviny připravené na grilovacím kameni neopalují vyšlehávající plameny, grilování je tak mnohem zdravější a samotná potravina neobsahuje karcinogenní látky vzniklé při styku s plamenem
  • kámen navíc skvěle vypadá


Návod k použití lávových kamenů:

Kamennou desku doporučujeme podložit tenkým měděným plechem a usadit do kovového rámu (jako obraz) s minimální volností 3 mm na všech stranách i v rozích. Rámeček usnadňuje manipulaci. Pokud je kámen horký, rámeček zabraňuje poškození, měděná deska zamezuje tepelným šokům na spodní straně pečícího kamene. 

Před použitím doporučujeme studený kámen otřít jedlým olejem a setřít prach. Ošetření olejem je pro kámen lepší než vodou. Při vlastním grilování je nutné nejprve rozžhavit uhlíky a rozvrstvit je pod celou grilovací plochou, tak aby žár zahříval grilovací plochu rovnoměrně. Grilovací kámen uložíme v rámu na grilovací rošt a pozvolna zahříváme. Při prvním grilování necháme kámen po pomalém zahřátí "vypálit" minimálně 30 min, snížíme žár, potřeme olejem, necháme prohřát, olej setřem papírovým ubrouskem, potřeme znovu, zahřejeme na provozní teplotu a můžeme začít grilovat. Kámen z předchozího grilování uvolňuje olej, opět ho lehce setřeme papírovým ubrouskem nebo látkovým hadříkem. Toto je nutné zvláště po delší pause. Ještě jedenkrát jemně potřeme čerstvým olejem povrch kamene a můžeme začít s grilováním.

Kámen poškozuje jakékoli prudké zchlazení, proto na kámen pokládejte pouze potraviny přirozené teploty nikoli zchlazené či zmrazené. Stejně tak podlévání sosem provádějte přes grilované plátky. Grilování zachlazených potravin se obecně nedoporučuje. Tepelný šok mění strukturu a chuť pochutiny. 

Nikdy neomývejte rozpálený kámen vodou, pouze špachtlí oškrábejte zbytky jídel, což v mnoha případech stačí, nebo si počkejte, až kámen úplně vychladne. K mytí nepoužívejte saponáty, pouze vlažnou vodu.

Před prvním použitím nechte kámen venku proschnout po dobu minimálně 1 – 2 dnů. Toto aplikujte také v případě, že jste kámen dlouho nepoužívali a je možné, že vlivem atmosférické vlhkosti, styku s vodou či spatného uložení navlhnul. Voda v kamenech obecně zvyšuje riziko prasknutí!

Znovu opakujeme, že kámen se při rozehřátí rozpíná a nerovnoměrné zahřívání jej může poškodit (např. topení pouze pod jednou polovinou kamene, zahřívání plynovým hořákem či jiným zdrojem tepla  pouze v jednom místě apod. Pokud dodržíte veškeré zásady a budete ke kameni šetrní, bude Vám sloužit po velmi dlouho dobu.

Pozn.: Kámen je přírodní produkt, proto není možno 100% zaručit absenci prasklin.

Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: Opište text z obrázku: *
captcha