Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

a další ...

Výdejní místo Bílovec:

tel. kancelář: 597 603 503
email: info (@)super-naradi.cz

Adresa:
SUPER-NÁŘADÍ.CZ
Městský kopec 286/24
743 01 Bílovec
(naproti pošty)

provozní doba: 
8:00 - 15:30 hod

Výdej zboží po telefonické
dohodě nebo na základě
potvrzeného emailu, SMS.


zastoupení pro značky:
GÜDE, VINTEC, MEVA, REMS, ENDERS, WEBER - STEPHEN, 
KEMPER GROUP, VEITO, CADAC, GFIRE,  aj.

Půjčovna grilů:

rezervace: 732 380 233

adresa:
742 91 V. Albrechtice
(vždy po tel. dohodě) 

Působnost:
Osobní konzultace / prezentace značky WEBER grily - Ostrava, Opava, Nový Jičín, Frýdek - Místek
eSHOP - celá ČR (zásilková služby, Česká Pošta, PPL, TOPTRANS,  lokální rozvoz)

NOVINKY

arr3Zvolte si platbu zálohovou fakturou a ušetřete navíc 2%Pro zákazníky, kteří nechtějí hradit poplatky za dobírku a rádi využijí možnost více ušetřit, máme...

KONTAKTY

eSHOP | SUPER-NÁŘADÍ.CZ
Po-Pá | 8:00 - 15:30 hod (jiný čas po domluvě)
tel. obchod: 597 603 503
tel: GSM: 731 596 036
fax: 555 301 004
info@super-naradi.cz
Prodej nářadí, půjčovna grilů
OSTRAVA, OPAVA, NOVÝ JIČÍN

ZBOŽÍ V AKCI

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

 


Zboží zasíláme po celé ČR:

Česká pošta
PPL
DPD
TOPTRANS

Po domluvě zasíláme zboží také na Slovensko.

Obsah eSHOPU je chráněn autorským zákonem. Kopírování jakýchkoli informací či obrázků je bez souhlasu provozovatele zakázáno.


Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin. 


Úvod » KUCHYNĚ, NÁDOBÍ, HRNCE » PAELLA pánve a gastro hořáky

KUCHYNĚ, NÁDOBÍ, HRNCE / PAELLA pánve a gastro hořáky

PAELLA - plynové gastro hořáky a pánve

Paella je typické španělské jídlo z rýže, podobné rizotu nebo kari. Pochází ze španělského města Valencie. Lidé, kteří ve Španělsku nežijí, paellu obvykle vnímají jako národní jídlo Španělska, ale většina Španělů ji spíše pokládá za regionální pokrm, vyskytující se v oblasti Valencie. Obyvatelé Valencie ji naopak považují za jeden ze svých symbolů.

Vzhledem k stále rostoucímu trendu vaření či grilování v přírodě jsme rozšířili náš sortiment o vařiče Paella a pánve Paellera. Paella produkty vyrábí nejprestižnější výrobce Paella potřeb na světě, společnost VAELLO CAMPOS, v nabídce také naleznete zajímavé produkty od dalších výrobců.

Všechny originální produkty VAELLO CAMPOS jsou velmi kvalitní (vyrobeno až na výjimky výhradně ve Španělsku) a jsou dostupné za dobré ceny. Paella vaření je v současné době spíše známo v restauracích, ovšem postupně i v domácnostech se povědomí o Paella vaření rozšiřuje. Hořáky Paella jsou také vhodné jako vařiče pod kotle, kotlíky či pařáky, pro přípravu jídel na větších akcích, kdy skvěle nahradí klasické plynové gastro pánve.


Paella pánev, 47 cm, nepřilnavý povrch, Cadac

naše cena 1 590 Kč (66 EUR)













































































































Paella gastro pánev 115 cm - ocelová, leštěná, Vaello Campos
běžná cena 6 732 Kč

naše cena 4 830 Kč (201 EUR)





































Paella je typické španělské jídlo z rýže, podobné rizotu nebo kari. Pochází ze španělského města Valencie. Lidé, kteří ve Španělsku nežijí, paellu obvykle vnímají jako národní jídlo Španělska, ale většina Španělů ji spíše pokládá za regionální pokrm, vyskytující se v oblasti Valencie. Obyvatelé Valencie ji naopak považují za jeden ze svých symbolů.

Podobně jako v případě rizota existuje spousta receptů s různými ingrediencemi. Na rozdíl od rizota se však v paelle častěji objevují plody moře, zelenina a koření. Připravuje se na speciální nízké rovné pánvi s uchy zvané paellera a výsledný pokrm je méně lepivý.

Paella se poprvé objevila v chudších oblastech na jihu Španělska. Vznikla na rybářských lodích na způsob arroz caldoso; šlo tehdy o jedno z nejchudších jídel pro rybáře. Při přípravě paelly je nejdůležitější přísadou rýže, která se neomývá, jelikož škrob při vaření způsobuje potřebné zahuštění.

Existují tři nejznámější druhy paelly:

  • Paella na valenciánský způsob (španělsky paella valenciana) obvykle obsahuje zeleninu, maso (kuřecí, králičí či kachní), hlemýždě, fazole a koření
  • Paella s mořskými plody (paella de marisco) nahrazuje maso a hlemýždě mořskými plody a neobsahuje fazole
  • Paella mix (paella mixta) je libovolnou kombinací masa, mořských plodů, zeleniny a fazolí. Dalšími důležitými přísadami jsou šafrán a olivový olej.


Paella se po dobu přípravy ničím nezakrývá. Posléze se může přikrýt poklicí či folíí a dát nad páru asi na 30 minut, aby "došla". Rýže se nikdy nenechává zcela dovařit, má být naopak uvnitř lehce křupavá. Velkou chybou, které se dnešní kuchaři dopouštějí, je míchání ryb (resp. mořských plodů) s vepřovým či drůbežím masem, protože pak chutná i kuřecí nebo jakékoli jiné maso jako ryba. Tento mix se spíše objevuje ve vnitrozemí a na severu Španělska. Pokrm by nikdy neměl být ostrý či pikantní. Rozšířená informace, že Španělé mají rádi ostrá jídla, je spíše mýtus. Jen mizivé procento lidí si paellu skutečně přiostří.

Zdroj: Wikipedia