Ingredience:
- 4–6 krémových žampionů portobello
- 1 rolka kozího sýra (8–12 plátků)
- Petrželkové pesto
- 150 ml rostlinného oleje
- 30 g velkolisté petrželky
- 25 g parmezánu
- ½ stroužku česneku
- 30 g lískových ořechů
- sůl
- pepř
Příprava v kuchyni:
- Nastrouhejte parmezán.
- Rozmixujte petrželku, olivový olej, lískové oříšky, parmezán a česnek na hladké pesto.
- Klobouky portobello žampionů očistěte a potřete je pestem.
- Houby rozložte hlavičkami dolů na grilovací pánev.
- Na každou houbu položte 2 plátky kozího sýra.
Příprava na grilu:
- Zapalovací komín naplňte do třetiny briketami Weber.
- Gril si připravte na nepřímé grilování při teplotě 180–190 °C.
- Grilovací pánev postavte na rošt a urovnejte v ní houby. Grilujte asi 15 až 20 minut, až se kozí sýr roztaví.
Tip: Houby můžete před servírováním lehce posypat hrubě pokrájenou křupavou anglickou slaninou nebo je obložit sušenou šunkou a rukolou.