Doba přípravy: 3 hodiny
Postup: Nepřímé grilování
Počet porcí: 4
Delikátní pečený vepřový bůček. Zkuste ho – vysloužíte si ovace!
Ingredience:
- 2 kg vepřového bůčku
- sůl
- pepř
- řeznický provázek
Hořčičná glazura:
- 4 lžíce hořčice
- 50 g cukru
- 25 g světlého třtinového cukru
- 75 ml jablečný ocet
- 1 lžička chilli v prášku
- 1 lžička černého pepře
- ½ lžičky kajenského pepře
- 1 lžička sojové omáčky
- 1 lžíce másla
Příprava v kuchyni:
- Bůček zarolujte a převažte řeznickým provázkem. Umístěte ho na otáčecí špíz a zajistěte vidlicemi.
Hořčičná glazura
- Hořčici, cukr, třtinový cukr, jablečný ocet a koření vložte do pánve.
- Povařte po dobu 20 minut.
- Přidejte sojovou omáčku a máslo, povařte dalších 10 minut a nechte zchladnout.
Příprava na grilu:
- Gril si připravte na nepřímé grilování při teplotě přibližně na 175 °C.
- Bůček grilujte asi 2,5 hodiny na otáčecím špízu pod uzavřeným poklopem, dokud teplota uvnitř masa dosáhne 75 °C, příležitostně jej zvenčí potírejte glazurou. Dbejte na to, aby se gril příliš nezahřál, protože by se glazura mohla připálit.
- Bůček vyjměte a před naporcováním nechte 5 až 10 minut odpočinout.