Doba přípravy: 1 hodina
Postup: Přímé grilování
Počet porcí: 4
Úžasné minutkové vepřové kotlety s labužnickým kukuřičným salátem – z Vašeho grilu. Na prudké opékání použijte Litinový rošt Sear Grate.
Ingredience:
- 4 vepřové kotlety, každá 250 g
- Marináda
- 2 stroužky česneku
- 100 ml olivového oleje
- 1 chilli paprička habanero
- hrst snítek bazalky
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžíce světlého medu
- 2 lžíce mořské soli
- 1 lžíce nahrubo mletého pepře
- Kukuřičný salát
- 4–5 celých kukuřičných klasů
- 2 jarní cibulky
- 1 čerstvá chilli paprička
- 1 limetka
- petrželka
- olivový olej
- sůl a pepř
Příprava v kuchyni:
- Na drobno nasekejte červenou chilli papričku habanero, česnek a bazalku. Smíchejte s ostatními přísadami na marinádu. Vepřové kotlety nechte marinovat alespoň 30 minut.
- Najemno pokrájejte jarní cibulku a petrželku. Připravte si zbývající ingredience. Limetku rozkrojte napůl.
Příprava na grilu:
- Gril připravte na přímé grilování při vysokém žáru. Litinový rošt umístěte do grilu a nechte ho pořádně rozpálit. Na přímém žáru ogrilujte kukuřičné klasy po všech stranách. Kukuřice pak ještě asi 10 minut dál grilujte na roštu v zóně nepřímého žáru. Mezitím ogrilujte chilli papričku, dokud slupka nezčerná a nepůjde snadno sloupnout. Limetku grilujte na straně s kůrou.
- Ogrilovanou kukuřici ořežte z klasů a smíchejte s jarní cibulkou, ogrilovanou a oloupanou chilli papričkou, petrželkou a šťávou z grilované limetky. Okořeňte solí a pepřem.
- Kotlety grilujte asi 3–4 minuty po každé straně nad přímým žárem na litinovém roštu Sear Grate GBS .