Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Odmítnout vše můžete zde.


a další ...

Yotube Logo

Výdejní místo Bílovec:

tel. kancelář: 597 603 503
email: info (@)super-naradi.cz

Adresa:
SUPER-NÁŘADÍ.CZ
Městský kopec 286/24
743 01 Bílovec
(naproti pošty)

provozní doba: 
8:00 - 16:00 hod

Výdej zboží po telefonické
dohodě nebo na základě
potvrzeného emailu, SMS.


zastoupení pro značky:
GÜDE, MEVA, REMS, ENDERS, WEBER - STEPHEN, CADAC, GFIRE, LUCIFER, ROTHENBERGER 

Půjčovna grilů:

rezervace: 732 380 233

adresa:
742 91 V. Albrechtice
(vždy po tel. dohodě) 

Působnost:
Osobní konzultace / prezentace značky WEBER grily - Ostrava, Opava, Nový Jičín, Frýdek - Místek
eSHOP - celá ČR (zásilková služby, Česká Pošta, PPL, TOPTRANS,  lokální rozvoz)


ČLÁNKY A PORADNA » Recepty » Vepřové » Vepřová kotleta se salátem
Vepřová kotleta se salátem z grilované kukuřice

Doba přípravy: 1 hodina
Postup: Přímé grilování
Počet porcí: 4

Úžasné minutkové vepřové kotlety s labužnickým kukuřičným salátem – z Vašeho grilu. Na prudké opékání použijte Litinový rošt Sear Grate.

Ingredience: 

  • 4 vepřové kotlety, každá 250 g
  • Marináda
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml olivového oleje
  • 1 chilli paprička habanero
  • hrst snítek bazalky
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžíce světlého medu
  • 2 lžíce mořské soli
  • 1 lžíce nahrubo mletého pepře
  • Kukuřičný salát
  • 4–5 celých kukuřičných klasů
  • 2 jarní cibulky
  • 1 čerstvá chilli paprička
  • 1 limetka
  • petrželka
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Příprava v kuchyni:

  1. Na drobno nasekejte červenou chilli papričku habanero, česnek a bazalku. Smíchejte s ostatními přísadami na marinádu. Vepřové kotlety nechte marinovat alespoň 30 minut. 
  2. Najemno pokrájejte jarní cibulku a petrželku. Připravte si zbývající ingredience. Limetku rozkrojte napůl.

Příprava na grilu:

  1. Gril připravte na přímé grilování při vysokém žáru. Litinový rošt umístěte do grilu a nechte ho pořádně rozpálit. Na přímém žáru ogrilujte kukuřičné klasy po všech stranách. Kukuřice pak ještě asi 10 minut dál grilujte na roštu v zóně nepřímého žáru. Mezitím ogrilujte chilli papričku, dokud slupka nezčerná a nepůjde snadno sloupnout. Limetku grilujte na straně s kůrou. 
  2. Ogrilovanou kukuřici ořežte z klasů a smíchejte s jarní cibulkou, ogrilovanou a oloupanou chilli papričkou, petrželkou a šťávou z grilované limetky. Okořeňte solí a pepřem.
  3. Kotlety grilujte asi 3–4 minuty po každé straně nad přímým žárem na litinovém roštu Sear Grate GBS .