Doba přípravy: 40 minut
Postup: Přímé grilování
Počet porcí: 3
Recept na uzeného lososa, který pochází přímo z Weber Akademie grilování, se dokonale hodí pro setkání u grilu s přáteli a rodinou.
Ingredience:
- 2 velké červené papriky
- 3 filety z lososa, kůži ponechte
- 200 g uzené pancetty
- 2 lžíce čistého medu
- Lupínky z bílého ořechu, namočené cca 20 minut
Postup:
- Papriky opékejte a nechte je zbarvit do černa.
- Poté je vložte do uzavíratelného sáčku a nechte 10 minut pouštět šťávu.
- Pancettu položte na nerezovou misku a v té ji grilujte nad přímým žárem po dobu asi 5 minut. Vyjměte ji z misky a nechte zchladnout.
- Z paprik odstraňte zčernalou slupku a rozkrájejte je na proužky stejně velké jako jsou filety z lososa.
- Lososové filety potřete medem a položte na každý papriku.
- Křupavou pancettu na drobno pokrájejte a posypte s ní každý lososový filet.
- Na rozpálené uhlí přihoďte hrst namočených lupínků z bílého ořechu a uďte filety kůží dolů nad kouřem po dobu 10–15 minut. Pokud pracujete s plynovým grilem, propíchnete odkapávací misku, vložte do ní lupínky z bílého ořechu a umístěte nad přímý žár.
- Podávejte s oblohou tvořenou vedle přiloženým listovým salátem.