Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.


a další ...

Výdejní místo Bílovec:

tel. kancelář: 597 603 503
email: info (@)super-naradi.cz

Adresa:
SUPER-NÁŘADÍ.CZ
Městský kopec 286/24
743 01 Bílovec
(naproti pošty)

provozní doba: 
8:00 - 16:00 hod

Výdej zboží po telefonické
dohodě nebo na základě
potvrzeného emailu, SMS.


zastoupení pro značky:
GÜDE, MEVA, REMS, ENDERS, WEBER - STEPHEN, CADAC, GFIRE, LUCIFER, ROTHENBERGER 

Půjčovna grilů:

rezervace: 732 380 233

adresa:
742 91 V. Albrechtice
(vždy po tel. dohodě) 

Působnost:
Osobní konzultace / prezentace značky WEBER grily - Ostrava, Opava, Nový Jičín, Frýdek - Místek
eSHOP - celá ČR (zásilková služby, Česká Pošta, PPL, TOPTRANS,  lokální rozvoz)

Katalog GUDE ke stažení:

Gude katalog Akce podzim zima 2019


ČLÁNKY A PORADNA » Recepty » Drůbež » Uzené kuře na pivě
Uzené kuře na pivě

Doba přípravy: 2 hodiny 10 minut
Postup: Nepřímé grilování

Tento recept je jeden z nejlepších způsobů přípravy šťavnatého kuřete na grilu.

Ingredience:

  • 1x 1,75kg kuře (bez drobů)
  • 1x malá plechovka piva/ležáku/cideru
  • trocha olivového oleje
  • Americké BBQ koření anebo jiné koření dle vašeho výběru

Postup:

  1. Připravte udírnu podle uživatelské příručky.
  2. Namočte 2 hrnky jabloňových udících lupínků.
  3. Celé kuře potřete olivovým olejem. Pomocí mlýnku na koření rozemelte a naneste Vámi zvolené koření po celém kuřeti a vmasírujte ho.
  4. Plechovku s pivem důkladně omyjte pod tekoucí vodou. Plechovku otevřete a vypijte nebo vylijte polovinu jejího obsahu, pak do jejího zbylého obsahu přidejte některé Vámi zvolené koření.
  5. Umístěte plechovku do stojanu na drůbež Weber a usaďte kuře přes plechovku. Stojan položte na grilovací rošt a pečte po dobu 2–2½ hodiny. Na rozžhavené uhlí přidejte namočené dřevěné lupínky.
  6. Po 1½ hodině otevřete dvířka udírny, pokud je to potřeba, doplňte palivo a přidejte další dřevěné lupínky.
  7. Kuře je upečené v momentě, kdy termosonda ukazuje 77 °C ve stehně/prsu, anebo pokud z něj vytéká čistá šťáva. Pokud je kuře upečené, pomocí grilovacích rukavic vyndejte stojan na drůbež z grilu a sejměte z něj kuře, aby si odpočinulo a vychladlo (cca 10 minut). Plechovka od piva bude velmi horká, ujistěte se, že je podepřená, až budete kuře zvedat a otáčet jím (použijte rukavice nebo kleště). Kuře bude velice šťavnaté, takže ho můžete rovnou naporcovat anebo ho zbavit kostí a umístit na servírovací mísu.

NAVÍC: Pro tento recept můžete použít i gril na dřevěné uhlí. Příprava s použitím grilu. Jednoduše přidejte namočené dřevěné lupínky do do rozpálených briket a pečte přibližně 1½ hodiny anebo dokud termosonda na maso nedosáhne 77 °C ve stehně/prsou.