Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Odmítnout vše můžete zde.


a další ...

Yotube Logo

Výdejní místo Bílovec:

tel. kancelář: 597 603 503
email: info (@)super-naradi.cz

Adresa:
SUPER-NÁŘADÍ.CZ
Městský kopec 286/24
743 01 Bílovec
(naproti pošty)

provozní doba: 
8:00 - 16:00 hod

Výdej zboží po telefonické
dohodě nebo na základě
potvrzeného emailu, SMS.


zastoupení pro značky:
GÜDE, MEVA, REMS, ENDERS, WEBER - STEPHEN, CADAC, GFIRE, LUCIFER, ROTHENBERGER 

Půjčovna grilů:

rezervace: 732 380 233

adresa:
742 91 V. Albrechtice
(vždy po tel. dohodě) 

Působnost:
Osobní konzultace / prezentace značky WEBER grily - Ostrava, Opava, Nový Jičín, Frýdek - Místek
eSHOP - celá ČR (zásilková služby, Česká Pošta, PPL, TOPTRANS,  lokální rozvoz)


ČLÁNKY A PORADNA » Recepty » Ryby » Tuňák s omáčkou Salmoriglio
Tuňák s omáčkou Salmoriglio

Doba přípravy: 35 - 40 minut
Postup: Přímé grilování
Počet porcí: 4

„Ideální pro večírek s blízkými přáteli - náš recept na opečeného tuňáka, servírovaného s bylinkovou omáčkou, vyžaduje minimální úsilí, ale nabízí maximální chuť.“ Henry Herbert.

Ingredience:

  • 4 tuňákové steaky, 3 cm tlusté
  • 6 lžic extra panenského olivového oleje

OMÁČKA SALMORIGLIO

  • 1 stroužek česneku
  • 12 lžic extra panenského olivového oleje
  • 6 lžic citronové šťávy
  • 31 lžic čerstvého sušeného oregana
  • 3 lžíce čerstvé petrželky
  • mořská sůl a pepř

Příprava v kuchyni:

  1. Umístěte tři vrstvy papírových utěrek na podnos na potraviny. Na ně položte steaky a zakryjte dalšími utěrkami. Nechte je, aby vsákli všechnu tekutinu z ryby.
  2. Steaky nechte stranou při pokojové teplotě po dobu asi 20 minut. Mezitím si připravte omáčku.
  3. Očistěte stroužek česneku.
  4. Všechny ingredience omáčky umístěte do mixéru a mixujte po dobu 2 minut při vysokých otáčkách.
  5. Ochutnejte a okořeňte.

Příprava na grilu:

  1. Připravte gril pro přímé grilování – přibližně na 200 °C.
  2. Umístěte pánev na gril a nechte ji rozehřát po dobu zhruba 10 minut.
  3. Ze steaků odstraňte papír, potřete je olivovým olejem a pak je umístěte na pánev.
  4. Tuňákové steaky grilujte po dobu 4–6 minut, otočte je pouze jednou, abyste zajistili, že budou mít křupavou kůrku.
  5. Když už jsou steaky hnědé a křupavé na povrchu, sundejte je z grilu.
  6. Servírujte tuňákové steaky přelité bylinkovou omáčkou.