Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.


a další ...

Yotube Logo

Výdejní místo Bílovec:

tel. kancelář: 597 603 503
email: info (@)super-naradi.cz

Adresa:
SUPER-NÁŘADÍ.CZ
Městský kopec 286/24
743 01 Bílovec
(naproti pošty)

provozní doba: 
8:00 - 16:00 hod

Výdej zboží po telefonické
dohodě nebo na základě
potvrzeného emailu, SMS.


zastoupení pro značky:
GÜDE, MEVA, REMS, ENDERS, WEBER - STEPHEN, CADAC, GFIRE, LUCIFER, ROTHENBERGER 

Půjčovna grilů:

rezervace: 732 380 233

adresa:
742 91 V. Albrechtice
(vždy po tel. dohodě) 

Působnost:
Osobní konzultace / prezentace značky WEBER grily - Ostrava, Opava, Nový Jičín, Frýdek - Místek
eSHOP - celá ČR (zásilková služby, Česká Pošta, PPL, TOPTRANS,  lokální rozvoz)


ČLÁNKY A PORADNA » Recepty » Hovězí » Steak s hranolkami
Steak s hranolkami

Doba přípravy: 2 hodiny
Postup: Přímé a nepřímé grilování
Porce: 4

Nepřekonatelná sestava - šťavnatý steak a křupavé opečené barmbory. Vše dokonale zvládnete na vašem grilu Weber s použitím litinového roštu GBS Sear Grate a drátěného koše na otáčecí špíz.

Ingredience:

  • 4x 250 g ribeye steaků (z vysokého roštěnce)
  • mořská sůl
  • černý pepř
  • čerstvý estragon
  • 1/2 citronu ogrilovaná po straně řezu
  • 200 ml majonézy
  • 6 velkých brambor odrůdy Maris Piper (či jiné, vhodné na hranolky)
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 50 ml rostlinného oleje

Příprava v kuchyni:

  1. Steaky půl hodiny před grilováním osolíme a opepříme.  
  2. Do malé misky dejte majonézu a vymáčkněte do ní trochu šťávy z citronu.
  3. Potom omyjte a osušte estragon, nasekejte najemno a přidejte do majonézy.
  4. Důkladně omyjte brambory a rozmarýn.
  5. Brambory nakrájejte na čtvrtky či osminky – nesmějí být ale příliš drobné. 
  6. Rozmarýn nasekejte, vmíchejte do brambor a vše osolte.
  7. Brambory nasypte do drátěného koše na otáčecí špíz.

Příprava na grilu:

  1. Gril si připravte na nepřímý žár při teplotě přibližně 250 °C.
  2. Otáčecí špíz i s drátěným košem umístěte na gril a uveďte motor do chodu.
  3. Zavřete poklop a brambory grilujte 1 hodinu nebo do křupava.
  4. Gril připravte na grilování na přímém žáru.
  5. Než se pustíte do grilování steaků, je důležité rozpálit gril na velmi vysokou teplotu!
  6. Pokud máte litinový rošt Sear Grate, použijte ho.
  7. Steaky štětcem potřete olejem a umístěte je na gril na přímý žár.
  8. Grilujte je 3–4 minuty z každé strany, pokud je chcete mít středně propečené neboli medium.
  9. Po vyjmutí z grilu nechte steaky na prkénku asi 5 minut odpočinout.
  10. Podávejte s opečenými bramborami a estragonovou majonézou.