Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Odmítnout vše můžete zde.


a další ...

Yotube Logo

Výdejní místo Bílovec:

tel. kancelář: 597 603 503
email: info (@)super-naradi.cz

Adresa:
SUPER-NÁŘADÍ.CZ
Městský kopec 286/24
743 01 Bílovec
(naproti pošty)

provozní doba: 
8:00 - 16:00 hod

Výdej zboží po telefonické
dohodě nebo na základě
potvrzeného emailu, SMS.


zastoupení pro značky:
GÜDE, MEVA, REMS, ENDERS, WEBER - STEPHEN, CADAC, GFIRE, LUCIFER, ROTHENBERGER 

Půjčovna grilů:

rezervace: 732 380 233

adresa:
742 91 V. Albrechtice
(vždy po tel. dohodě) 

Působnost:
Osobní konzultace / prezentace značky WEBER grily - Ostrava, Opava, Nový Jičín, Frýdek - Místek
eSHOP - celá ČR (zásilková služby, Česká Pošta, PPL, TOPTRANS,  lokální rozvoz)


ČLÁNKY A PORADNA » Recepty » Vepřové » Skládaná vepřová žebírka
Skládaná vepřová žebírka

Doba přípravy: 3-4 hodiny
Postup: Nepřímé grilování
Počet porcí: 8

Nepřekonatelná grilovaná pochoutka! Pomalu grilovaná a pravidelně potíraná vepřová žebírka – budou se vám přímo rozplývat na jazyku.

Ingredience:

  • Marináda
  • 250 g sladké chilli omáčky
  • 250 ml vody
  • Nastrouhaná kůra ze 3 limetek
  • 5 lžic čerstvé limetkové šťávy
  • 4 velké stroužky česneku
  • 4 lžíce sojové omáčky
  • 3 lžíce nahrubo nasekaného oddenku čerstvého zázvoru
  • 3 kusy vepřových žebírek baby ribs, každý 1 až 1,5 kg
  • 1 lžíce mořské soli

Postup:

  1. Přísady na marinádu promíchejte v mixeru nebo robotu, zpracovávejte 1 minutu na hustou kaši. Stranou si odložte 250 ml marinády, kterou použijete na potírání během grilování.
  2. Z žebírek ponechaných v celku odstraňte blánu. Z masité strany žebírka osolte. Zbytkem marinády potřete žebírka ze všech stran a nechte je před grilováním 30 minut odležet při pokojové teplotě. Připravte si gril na nepřímé grilování pří nízkém žáru.
  3. Grilovací rošty očistěte kartáčem. Žebírka vyskládejte na sebe, stranou s kostí dolů, a 45 minut grilujte na nízkém žáru při uzavřeném poklopu.
  4. Potom sloupec žebírek na grilu opět rozeberte. Potřete masité strany marinádou, kterou jste si odložili. Žebírka vyskládejte nazpět, stranou s kostí dolů, přičemž původní svrchní díl nyní přesuňte až dospod, původní spodní díl doprostřed a střední díl navrch. Grilujte dalších 45 minut, poklop zůstane zavřený.
  5. Pak sloupec žebírek opět odeberte z grilu. Potřete masité strany marinádou, kterou jste si odložili. Žebírka vyskládejte nazpět, stranou s kostí dolů, přičemž původní svrchní díl nyní přesuňte až dospod, původní spodní díl doprostřed a střední díl navrch. Pokrčujte se zavřeným poklopem v grilování po další 1 až 1,5 hodiny. Během této třetí fáze občas vyměňujte vzájemné pozice žebírek tak, aby se rychleji hnědnoucí díly dostaly do středního patra sloupce a bledší díly byly umístěné navrchu celého sloupce. Při každém přeskládání žebírek je z masité strany potírejte odloženou marinádou.
  6. Po uplynutí této fáze rozeberte sloupec a žebírka vyskládejte vedle sebe, stranou s kostí dolů, a ponechte 10 až 15 minut na přímém žáru – občas je obracejte, aby se nepřipalovala. Potřete opět trochou odložené marinády a pokračujte v přípravě, dokud nebude maso opravdu měkké a nezačne se stahovat z konců kostí.
  7. Přendejte žebírka na plech, překryjte fólií a před naporcováním nechte ještě 15 minut odpočinout. Podávejte teplé.

©2010 Weber-Stephen Products Co. Recept z publikace Weber’s Complete Barbecue Book, autor Jamie Purviance. Použito se souhlasem vydavatele.