Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Odmítnout vše můžete zde.


a další ...

Yotube Logo

Výdejní místo Bílovec:

tel. kancelář: 597 603 503
email: info (@)super-naradi.cz

Adresa:
SUPER-NÁŘADÍ.CZ
Městský kopec 286/24
743 01 Bílovec
(naproti pošty)

provozní doba: 
8:00 - 16:00 hod

Výdej zboží po telefonické
dohodě nebo na základě
potvrzeného emailu, SMS.


zastoupení pro značky:
GÜDE, MEVA, REMS, ENDERS, WEBER - STEPHEN, CADAC, GFIRE, LUCIFER, ROTHENBERGER 

Půjčovna grilů:

rezervace: 732 380 233

adresa:
742 91 V. Albrechtice
(vždy po tel. dohodě) 

Působnost:
Osobní konzultace / prezentace značky WEBER grily - Ostrava, Opava, Nový Jičín, Frýdek - Místek
eSHOP - celá ČR (zásilková služby, Česká Pošta, PPL, TOPTRANS,  lokální rozvoz)


ČLÁNKY A PORADNA » Recepty » Ryby » Siven severní
Siven severní pečený na skořicovém roštu

4 porce 

Doba marinády:     60 minut 
Doba přípravy:      15 minut 
Doba vaření:       30 minut

Ingredience:

  • 24 skořicových tyčinek
  • 2 šálky Chardonnay
  • 1 celý očistěný siven s hlavou, měl by vážit asi 1400g až 1800g
  • 2 oloupané a nakrájené šalotky
  • 2 snítky rozmarýnu
  • Mořskou sůl a čerstvě nahrubo namletý černý pepř
  • Měsíčky z citronu
  • Ochucený rum

Kdy jsem znovu potápěl v hlubokém modrém moři, napadlo mě zkusit ugrilovat celého sivena na roštu ze skořicových tyčinek. Vždycky jsem si myslel, že skořice je na pečení a nikdy jsem to nezkusil použít na slaná jídla. Toto by mělo být velmi zajímavé.

 
 

Postup:

1.  Opláchněte sivena zvenku i zevnitř studenou vodou. Usušte papírovými utěrkami, vložte rybu do velké nádoby a zalijte vínem. Zakryjte a dejte na 60 minut chladit. V jiné nádobě ponořte skořicové tyčinky do vína, dokud je nebudete znovu potřebovat.

2.   Předehřejte gril na střední teplotu. Vyndejte rybu z ledničky, vyjměte z vinné lázně. Do dutiny sivena vložte skořicovou tyčinku, poté navrch přidejte nakrájenou šalotku, citronové měsíčky, snítku rozmarýnu a dejte stranou.

3.   Rozložte vínem nasáklé tyčinky skořice na gril ve formě roštu. Pro lepší pozdější manipulaci s rybou můžete použít děrovaný plech na pizzu nebo tác na gril. Na skořicové tyčinky položte zbývající citron a snítku rozmarýnu. Položte plněného sivena na skořicovou podestýlku. Dochuťte solí a pepřem.

4.   Zavřete víko od grilu a pečte asi 30 minut, během kterých rybu jednou otočíte. Občas zkontrolujte, zda skořicové tyčinky nehoří. Ryba je většinou hotová, když je na dotyk pevná a když se maso u páteře rozpadne na plátky, zkusíte-li do něj jemně píchnout.

5.   Sundejte rybu z grilu a rychle naservírujte na podnos. Odstraňte skořicovou tyčinku z vnitřku ryby. Pokapejte upečenou rybu citronovou šťávou a ochuceným rumem podle chuti. Podávejte ihned s vychlazeným Chardonnay.

 

přírodní rošt na grilSkořicový rošt

-přírodní rošt na gril

Vyzkoušejte přírodní rošt, jež Vašim pokrmům dodá nenahraditelnou vůni a chuť.