Dopa přípravy: 40 minut
Postup: Přímé grilování
Počet porcí: 8
Tato chutná příloha perfektně doplní každé grilované maso.
Ingredience:
- 2 kg středně velkých brambor
- 200 ml olivového oleje
- několik jarních pórků
- 3 šalotky
- 80 ml bílého octa
- 2 lžíce jemné hořčice
- 1/2 lžíce bílého cukru
- sůl
- pepř
- 10 cherry rajčátek
Příprava v kuchyni:
- Brambory omyjte a nakrájejte na čtvrtky nebo osminky.
- Vařte v hrnci v osolené vodě téměř do měkka. Slijte, nechte vyběhnout páru a na talíři je ještě zlehka osušte a vložte do mísy. V míse do nich zamíchejte 50 ml olivového oleje.
- Jarní pórek očistěte a nakrájejte na kolečka.
- Šalotky oloupejte a jemně pokrájejte tak, abyste měli 4 lžíce.
- Pak smíchejte šalotky a pórek se zbývajícím olejem, octem, hořčicí, cukrem, solí a pepřem.
- Omyjte rajčata a nakrájejte je na čtvrtky.
Příprava na grilu:
- Připravte gril pro grilování na přímém žáru. Rozehřejte ho přibližně na 180–200 °C.
- Na rošt postavte koš na zeleninu a vsypte do něj brambory. Grilujte 10 až 15 minut. Čas od času obraťte.
- Když se brambory zbarví do zlatohněda, odstavte je a vyklopte do mísy. Ještě teplé je přelijte dresinkem. Dochuťte solí a pepřem. Opatrně do brambor vmíchejte pokrájená cherry rajčátka a podle potřeby dochuťte.