Doba přípravy: 30 minut
Postup: Nepřímé grilování
Počet porcí: 4
Tato delikátní rajčata si zaručeně dokonale porozumí se šťavnatým steakem!
Ingredience:
- 8 rajčat
- 3 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžíce cukru krupice
- 1/2 lžičky jemné kuchyňské soli
- Petrželková zálivka persillade
- 2 stroužky česneku
- 1 svazeček plocholisté petržele
- 4 lžíce strouhanky
- sůl
- pepř
Příprava v kuchyni:
- Rajčata omyjte. Odstraňte zbytky stopek a rozkrájejte je na půlky. Jemně z nich vymačkejte a odstraňte semínka.
- Grilovací koš potřete olejem a vložte do něj rajčata.
- Smíchejte cukr a sůl. Lehce směsí posypte rajčata.
- Připravte si petrželkovou zálivku persillade. Oloupejte česnek a nakrájejte ho na tenké plátky. Omyjte petrželku a jemně ji nasekejte. Obojí smíchejte se strouhankou, solí a pepřem.
- Zálivku rovnoměrně rozetřete po rajčatech a zakápněte zbytkem oleje.
Příprava na grilu:
- Gril si připravte pro nepřímé grilování na teplotu přibližně 200 °C.
- Grilovací koš postavte doprostřed roštu a pečte 20 minut pod uzavřeným poklopem.
- Zkontrolujte, zda jsou rajčata propečená, a pak je odstavte z žáru.
- Ihned podávejte.