Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.


a další ...

Výdejní místo Bílovec:

tel. kancelář: 597 603 503
email: info (@)super-naradi.cz

Adresa:
SUPER-NÁŘADÍ.CZ
Městský kopec 286/24
743 01 Bílovec
(naproti pošty)

provozní doba: 
8:00 - 16:00 hod

Výdej zboží po telefonické
dohodě nebo na základě
potvrzeného emailu, SMS.


zastoupení pro značky:
GÜDE, MEVA, REMS, ENDERS, WEBER - STEPHEN, CADAC, GFIRE, LUCIFER, ROTHENBERGER 

Půjčovna grilů:

rezervace: 732 380 233

adresa:
742 91 V. Albrechtice
(vždy po tel. dohodě) 

Působnost:
Osobní konzultace / prezentace značky WEBER grily - Ostrava, Opava, Nový Jičín, Frýdek - Místek
eSHOP - celá ČR (zásilková služby, Česká Pošta, PPL, TOPTRANS,  lokální rozvoz)

Katalog GUDE ke stažení:

Gude katalog Akce podzim zima 2019


ČLÁNKY A PORADNA » Recepty » Zelenina » Pečené brambory
Nadvakrát pečené brambory

4 až 6 porcí 

Doba přípravy:                     30 minut 
Doba předvaření:                 1 hodina 
Doba konečného vaření:   10 až 30 minut

Byl to skvělý víkend. V Americe ještě dnes všichni slaví Den nezávislosti. Neznám lepší způsob, jak zakončit skvělý prodloužený víkend, než perfektně připraveným šťavnatým steakem s pečenými bramborami.

Ingredience:

  • 4 velké brambory na pečení
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíci soli
  • 1 lžíci Creolského Cajunského koření (skládá se ze soli, papriky, škrobu, černého pepře, cibule, bazalky, česneku, fenyklu a tymiánu)
  • ¼ šálku změklého másla
  • ¼ šálku zakysané smetany
  • ¼ šálku smetany ke šlehání (35%)
  • ¼ šálku natrhaných kousků čedaru
  • 2 šálky natrhaného švýcarského sýru
  • Sůl a čerstvě namletý černý pepř nahrubo dle chuti
  • 8 plátků uzené slaniny opečené dokřupava
  • 1 šálek uzeného kuřete nakrájeného na kostičky
  • 2 nadrobno nakrájené jarní cibulky

Postup:

1.   Předehřejte gril na 230°C

2.    Omyjte brambory a osušte. Do misky nalijte olivový olej, sůl a koření. Vložte do marinády brambory a nechte je v marinádě obalit.

3.    Položte brambory přímo na rošt předehřátého grilu a pečte 45 až 75 minut, záleží na velikosti brambor, dokud nezměknou. Poznáte to tak, že slupka po jemném dotyku na povrchu lehce popraská.

4.     Brambory překrojte napůl podélně. Lžící opatrně vyjměte prostředek brambor tak, abyste nechali asi 1,5cm široký okraj. Položte bramborové mističky na pečící papír. Jemně zatlačte na brambory, aby se malinko spodní strana zploštila a brambory se nekývaly.

5.   Ve velké misce rozmačkejte zbytky brambor, které jste vyjmuli z prostředků brambor. Přidejte máslo, zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání, čedar, 1 šálek švýcarského sýru a sůl a pepř podle chuti. Míchejte směs, dokud nebude hladká a nadýchaná. Poté přidejte slaninu, kuře a jarní cibulky.

6.   Vrchovatě naplňte bramborové mističky bramborovou směsí. Posypte zbývajícím švýcarským sýrem a Creolským Cajunským kořením. V tuto chvíli se mohou brambory zakrýt a nechat chladit v ledničce dalších 24 hodin.

7.   Předehřejte gril na středně vysokou teplotu (230°C) a pečte brambory na horním roštu předehřátého grilu nebo v troubě, dokud brambory lehce nezhnědnou.

8.   Pokapejte vaší oblíbenou steakovou omáčkou a ihned podávejte.