Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Odmítnout vše můžete zde.


a další ...

Yotube Logo

Výdejní místo Bílovec:

tel. kancelář: 597 603 503
email: info (@)super-naradi.cz

Adresa:
SUPER-NÁŘADÍ.CZ
Městský kopec 286/24
743 01 Bílovec
(naproti pošty)

provozní doba: 
8:00 - 16:00 hod

Výdej zboží po telefonické
dohodě nebo na základě
potvrzeného emailu, SMS.


zastoupení pro značky:
GÜDE, MEVA, REMS, ENDERS, WEBER - STEPHEN, CADAC, GFIRE, LUCIFER, ROTHENBERGER 

Půjčovna grilů:

rezervace: 732 380 233

adresa:
742 91 V. Albrechtice
(vždy po tel. dohodě) 

Působnost:
Osobní konzultace / prezentace značky WEBER grily - Ostrava, Opava, Nový Jičín, Frýdek - Místek
eSHOP - celá ČR (zásilková služby, Česká Pošta, PPL, TOPTRANS,  lokální rozvoz)


ČLÁNKY A PORADNA » Recepty » Vepřové » Panenka v Pancettě
Panenka v Pancettě

Doba přípravy: 25-30 minut
Postup: Přímé grilování
Počet porcí: 6

Proč nevyzkoušet své kuchařské umění na tomto skvělém receptu? Šťavnatá grilovaná vepřová panenka v kabátku z křupavé pancetty.

Ingredience:

  • 2 vepřové panenky, každá zhruba 100 g
  • 110 g na tenko nakrájené slaniny pancetta
  • Přísady na grilovací marinádu:
  • 1 lžíce rozmačkaného česneku
  • 2 lžičky čerstvého, jemně nasekaného rozmarýnu
  • 2 lžičky soli
  • ¼ lžičky čerstvě namletého černého pepře

Postup:

  1. V malé míse smíchejte přísady na grilovací marinádu.
  2. Z vepřové panenky odstraňte veškerý přebytečný tuk a blány a do masa rovnoměrně vetřete marinádu, koření vmáčkněte mezi vlákna. Nastříhejte si bavlněnou nit na délku asi 30 cm, tři kusy na každý díl panenky. Maso obalte plátky pancetty a slaninu zajistěte nitěmi. (Není nutné díly panenky obalit beze zbytku.) Před grilováním nechte odležet při pokojové teplotě asi na 20 až 30 minut.
  3. Grilujte na nepřímém středním žáru (170 °C až 230 °C) zhruba 15 až 20 minut, dokud maso ve středu není jen lehce narůžovělé a vnitřní teplota nedosáhne 65 ºC. Poklop nechávejte během grilování uzavřený.
  4. Pokud chcete mít pancettu křupavou, přesuňte panenku nejméně na poslední 3 minuty na přímé grilování na středním žáru. Upečené panenky nechte 3 až 5 minut odstát. Nitě přestříhejte nůžkami a odstraňte. Panenky nakrájejte na tenké plátky dle libosti a podávejte.