Doba přípravy: 25-30 minut
Postup: Přímé grilování
Počet porcí: 6
Proč nevyzkoušet své kuchařské umění na tomto skvělém receptu? Šťavnatá grilovaná vepřová panenka v kabátku z křupavé pancetty.
Ingredience:
- 2 vepřové panenky, každá zhruba 100 g
- 110 g na tenko nakrájené slaniny pancetta
- Přísady na grilovací marinádu:
- 1 lžíce rozmačkaného česneku
- 2 lžičky čerstvého, jemně nasekaného rozmarýnu
- 2 lžičky soli
- ¼ lžičky čerstvě namletého černého pepře
Postup:
- V malé míse smíchejte přísady na grilovací marinádu.
- Z vepřové panenky odstraňte veškerý přebytečný tuk a blány a do masa rovnoměrně vetřete marinádu, koření vmáčkněte mezi vlákna. Nastříhejte si bavlněnou nit na délku asi 30 cm, tři kusy na každý díl panenky. Maso obalte plátky pancetty a slaninu zajistěte nitěmi. (Není nutné díly panenky obalit beze zbytku.) Před grilováním nechte odležet při pokojové teplotě asi na 20 až 30 minut.
- Grilujte na nepřímém středním žáru (170 °C až 230 °C) zhruba 15 až 20 minut, dokud maso ve středu není jen lehce narůžovělé a vnitřní teplota nedosáhne 65 ºC. Poklop nechávejte během grilování uzavřený.
- Pokud chcete mít pancettu křupavou, přesuňte panenku nejméně na poslední 3 minuty na přímé grilování na středním žáru. Upečené panenky nechte 3 až 5 minut odstát. Nitě přestříhejte nůžkami a odstraňte. Panenky nakrájejte na tenké plátky dle libosti a podávejte.