Časová náročnost: 15 min
Čas marinování: 1-8 hod
4 porce
Čas grilování: 25 minut
- 4 vepřové kotlety
- ¼ šálku sójové omáčky
- ½ šálku medu
- 2 lžičky rybí omáčky
- 2 lžičky sriracha
- 3 stroužky česneku, strouhaný
- 1 lžička Zázvor. prášku nebo strouhaný
- 3 středně sladké brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
- 1/2 šálku pekanových ořechů na ozdobu
Krok 1
Med, rybí omáčku, srirachu, česnek a zázvor smícháme. Do směsi naložíme maso na 1 až 8 hod.
Krok 2
Gril na 230 °C, kotlety grilovat přímo 2 minuty z každé strany. Pak 20 minut grilovat nepřímo a podlévat marinádou.
Krok 3
Mezitím si připravíme brambory na bočním hořáku. Na závěr potřeme na grilu maso medem a posypeme ořechy a necháme ještě 5 minut.
Marinádu můžeme přivést k varu po dobu 5ti minut můžete jí servírovat k čemukoliv.