Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Odmítnout vše můžete zde.


a další ...

Yotube Logo

Výdejní místo Bílovec:

tel. kancelář: 597 603 503
email: info (@)super-naradi.cz

Adresa:
SUPER-NÁŘADÍ.CZ
Městský kopec 286/24
743 01 Bílovec
(naproti pošty)

provozní doba: 
8:00 - 16:00 hod

Výdej zboží po telefonické
dohodě nebo na základě
potvrzeného emailu, SMS.


zastoupení pro značky:
GÜDE, MEVA, REMS, ENDERS, WEBER - STEPHEN, CADAC, GFIRE, LUCIFER, ROTHENBERGER 

Půjčovna grilů:

rezervace: 732 380 233

adresa:
742 91 V. Albrechtice
(vždy po tel. dohodě) 

Působnost:
Osobní konzultace / prezentace značky WEBER grily - Ostrava, Opava, Nový Jičín, Frýdek - Místek
eSHOP - celá ČR (zásilková služby, Česká Pošta, PPL, TOPTRANS,  lokální rozvoz)


ČLÁNKY A PORADNA » Recepty » Předkrmy » Masové rolky
Sváteční masové rolky

Doba přípravy: 30 minut
Postup: Nepřímé grilování

Vyzkoušejte naše sváteční masové rolky! Je to oblíbený recept nejen pro vánoční pohoštění.

Ingredience:

  • 500 g kvalitní masové směsi na klobásy (nebo náplně z hrubé masité klobásy)
  • 1 jablko, oloupané a nastrouhané
  • kůra z 1 celého pomeranče
  • šťáva z ½ pomeranče
  • 1 díl z oddenku zázvoru, oloupaný a nastrouhaný
  • 100 g pistáciových oříšků, vyloupaných a nahrubo nasekaných (volitelné)
  • 100 g sušených brusinek, nahrubo nasekaných
  • 100 g strouhanky
  • sůl a pepř
  • 1 balíček rolovaného listového těsta
  • 1 vejce, rozšlehané

Postup:

  1. Gril si připravte na grilování na nepřímém žáru při teplotě 200 °C.
  2. Smíchejte ve velké míse masovou směs na klobásy (nebo náplň z hrubých masitých klobás), jablka, pomerančovou kůru a šťávu, zázvor, brusinky, pistácie a strouhanku a dokořeňte solí a pepřem.
  3. Plát těsta rozviňte a podélně rozkrojte napůl.
  4. Směs rozdělte na 2 poloviny, každou z nich položte podélně na střed jednoho z dílů těsta, uválejte náplň do tvaru klobásy, a dbejte přitom, aby dosahovala až po okraj těsta a byla po celé své délce rovnoměrně rozložená.
  5. Za pomoci silikonového štětce na potíráni jemně přitlačte těsto k náplni podél jedné strany, a pak zvedněte druhý okraj těsta a přeložte jej přes maso. Dbejte, aby těsto těsně doléhalo k náplni a zaviňte směrem od sebe tak, aby kraje těsta přes sebe přesahovaly a vznikla opravdu dlouhá rolka. Přesah spojte a potřete rozšlehaným vejcem. Postup zopakujte u druhého závinu.
  6. Vidličkou zlehka propíchejte povrch těsta po celé délce klobásového závinu, aby vám těsto při pečení příliš nevyběhlo.
  7. Obě rolky překrojte na půl, pak na čtvrtky, a podle toho, jak velké nebo malé koktejlové klobásové záviny máte rádi, ještě dál na 2, 3 nebo 4 dílky.
  8. Masové rolky rovnoměrně rozložte na obrácený grilovací koš Weber, na který napřed položíte jednu vrstvu pečicího papíru. Svrchu těsto zlehka potřete zbytkem rozšlehaného vejce, aby záviny získaly sklovitý vzhled, a umístěte na gril nad nepřímý žár.
  9. Přiklopte poklop a pečte po dobu 15 minut dokud vnitřní teplota nádivky nedosáhne 75 °C.