Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Odmítnout vše můžete zde.


a další ...

Yotube Logo

Výdejní místo Bílovec:

tel. kancelář: 597 603 503
email: info (@)super-naradi.cz

Adresa:
SUPER-NÁŘADÍ.CZ
Městský kopec 286/24
743 01 Bílovec
(naproti pošty)

provozní doba: 
8:00 - 16:00 hod

Výdej zboží po telefonické
dohodě nebo na základě
potvrzeného emailu, SMS.


zastoupení pro značky:
GÜDE, MEVA, REMS, ENDERS, WEBER - STEPHEN, CADAC, GFIRE, LUCIFER, ROTHENBERGER 

Půjčovna grilů:

rezervace: 732 380 233

adresa:
742 91 V. Albrechtice
(vždy po tel. dohodě) 

Působnost:
Osobní konzultace / prezentace značky WEBER grily - Ostrava, Opava, Nový Jičín, Frýdek - Místek
eSHOP - celá ČR (zásilková služby, Česká Pošta, PPL, TOPTRANS,  lokální rozvoz)


ČLÁNKY A PORADNA » Recepty » Ryby » Losos s hřebenatkami
Losos s hřebenatkami na cedrovém prkénku

4 porce

Losos je obecný název pro několik druhů a poddruhů ryb zahrnující i pstruha. Losos nechutná „rybově“ jako některé ryby a když je dobře připraven, může být velmi vydatný a masitý. Je znám jako „mořské kuře“ díky jeho „nerybové“ chuti.

Ingredience:

  • 4 vykostěné filety z lososa obecného bez kůže (každý filet by měl vážit asi 200g)
  • ¼ šálku (60ml) bylinkového koření
  • 1 velkou červenou nakrájenou cibuli
  • ½ sálku (125ml) nadrobno nakrájené jarní cibulky
  • ¼ šálku (60ml) nasekaného čerstvého kopru
  • 3 prolisované stroužky česneku
  • ¼ šálku (60ml) česnekové omáčky na gril
  • 8-10 čerstvých hřebenatek
  • Namletý čerstvý pepř dle chuti
  • 1 citron nakrájený na měsíčky
  • 30 centimetrové prkénko z cedru namočené ve vodě nejméně jednu hodinu

Postup:

1. Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.

2. Jemným tlakem promasírujte lososa bylinkovým kořením tak, aby se koření dostalo do masa. Rozložte rovnoměrně filety na cedrové prkénko.

3.  Ve velké míse smíchejte červenou cibuli, jarní cibulku, kopr, česnek, česnekovou omáčku na gril a bylinkové koření. Dobře promíchejte a filety touto směsí rovnoměrně potřete.

4.  Ostrým nožem rozkrojte hřebenatky na čtyři plátky. Ochuťte je čerstvě namletým pepřem. Na kůrku z červené cibule každého filetu pokládejte hřebenatky tak, aby jich bylo na každém filetu stejně.

5.  Opatrně vložte prkénko na gril a zavřete víko.

6.  Grilujte 12 až 15 minut do doby, kdy budou hřebenatky dozlatova a kdy bude losos uvařený i zevnitř.

7.  Vyndejte prkénko s lososem z grilu a ihned podávejte s měsíčky citronu a česnekovou omáčkou na gril navíc.