Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Odmítnout vše můžete zde.


a další ...

Yotube Logo

Výdejní místo Bílovec:

tel. kancelář: 597 603 503
email: info (@)super-naradi.cz

Adresa:
SUPER-NÁŘADÍ.CZ
Městský kopec 286/24
743 01 Bílovec
(naproti pošty)

provozní doba: 
8:00 - 16:00 hod

Výdej zboží po telefonické
dohodě nebo na základě
potvrzeného emailu, SMS.


zastoupení pro značky:
GÜDE, MEVA, REMS, ENDERS, WEBER - STEPHEN, CADAC, GFIRE, LUCIFER, ROTHENBERGER 

Půjčovna grilů:

rezervace: 732 380 233

adresa:
742 91 V. Albrechtice
(vždy po tel. dohodě) 

Působnost:
Osobní konzultace / prezentace značky WEBER grily - Ostrava, Opava, Nový Jičín, Frýdek - Místek
eSHOP - celá ČR (zásilková služby, Česká Pošta, PPL, TOPTRANS,  lokální rozvoz)


ČLÁNKY A PORADNA » Recepty » Ryby » Losos s hořčicí a cukrem
Losos s hnědým cukrem hořčičným glazé

Doba přípravy: 30 - 40 minut
Počet porcí: 6 - 8

Zdravý tuk obsažený v lososu z něj dělá perfektního společníka na Váš rodinný stůl. Jeho příprava na plátu alobalu eliminuje jakoukoliv šanci, aby se ryba přilepila k roštu. Navíc můžete v klidu zavřít poklop, protože rybu už není potřeba otáčet. Později, až bude ryba matná a sladkokyselá glazura zkaramelizovaná, můžete ji snadno zvednout z alobalu a kůži tam nechat. Tento tradiční pokrm již zůstane na vašem jídelníčku.

Ingredience:

  • 1 filet z lososa s kůží, hmotnost cca 1,2 kg a 1,5–2,5 cm tlustý, zbavený ostrých kostí
  • 1 lžíce světlého třtinového cukru
  • 10 g nesoleného másla
  • 1 lžička medu
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 lžičky očištěného, nastrouhaného čerstvého zázvoru

Postup:

  1. Gril si připravte na nepřímé grilování při středním žáru (180–230 °C).
  2. V pánvi na soté smíchejte cukr, máslo a med, a ohřívejte na středním žáru, dokud se vše nespojí dohromady. Odstavte z žáru a vmíchejte hořčici, sojovou omáčku, olej a zázvor. Nechte vychladnout při pokojové teplotě.
  3. Umístěte lososa kůží směrem dolů na velký plát alobalu. Alobal na krajích ohněte nahoru kolem lososa tak, aby vznikl okraj 5 mm–1 cm kolem celé ryby. Natřete vrch lososa směsí s hnědým cukrem.
  4. Grilovací rošty očistěte kartáčem. Umístěte lososa na nepřímý střední žár a grilujte se zavřeným poklopem po dobu 25–30 minut, dokud okraje nezačnou hnědnout a vnitřek ryby nebude matný. Lososa s fólií přesuňte na prkénko.
  5. Nakrájejte rybu příčně na šest až osm kusů, ale nekrájejte skrz kůži. Zasuňte obracečku mezi kůži a maso, jednotlivé kusy ryby přesuňte na samostatné talíře a ihned podávejte.