Doba přípravy: 1 h 30 minut
Postup: Nepřímé grilování
Vyzkoušejte nejlepší kuřecí paličky široko daleko – Vaše děti si je zamilují!
Ingredience:
- 16 kuřecích paliček (spodních stehen)
- 200 ml BBQ omáčky
- grilovací marináda
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1 lžíce jemně mleté mořské soli
- 1 lžíce hnědého třtinového cukru
- 1 lžička oregana
- 1 lžička pepře
- 1 lžička chilli v prášku
- 1/2 lžíce granulovaného česneku
- 1/2 lžíce granulované cibule
Příprava v kuchyni:
- Paličky (spodní stehna) uchopte za kost a stáhněte kůži směrem dolů.
- Nožem prořízněte vazy kolem kosti.
- Oddělte kůži a kloub pomocí nůžek nebo nože.
- Kuřecí maso nahrňte vzhůru po kosti, aby paličky připomínaly lízátka. Z kosti odstraňte hadříkem všechny zbytky masa.
- Důkladně promíchejte koření na grilovací marinádu a kuřecí lízátka v ní poválejte.
Příprava na grilu:
- Gril rozehřejte na nepřímé grilování, přibližně 160 –180 °C. Na rošt umístěte ETCS stojan na grilování a do stredu umístěte přídavný rošt.
- Na rošt umístěte kuřecí lízátka s vetřeným kořením, masem vzhůru, případně použijte sadu špízů. Uzavřete poklop a nechte asi 15 minut grilovat.
- Paličky potřete BBQ omáčkou a pokračujte dalších 15 minut v grilování. Tento krok ještě dvakrát zopakujte.
- Lízátka jsou hotová, když dosáhnou vnitřní teploty 75–85 °C. Díky BBQ omáčce se zbarví krásně do červena.