Doba přípravy: 1 hodina 10 minut
Postup: Nepřímé grilování
Počet porcí: 8
Tyto chutné špízy nejsou náročné na přípravu. Méně času v kuchyni a více času na večírku!
Ingredience:
- 1,2 kg mletého hovězího masa
- 24 plátků slaniny
- 250 ml BBQ omáčky
- Grilovací marináda:
- 2 lžíce jemně mleté mořské soli
- 2 lžičky hnědého třtinového cukru
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- ½ lžičky uzené papriky
- 1 lžička drceného tymiánu
- 1 lžička granulovaného česneku
- ½ lžičky pepře
Příprava v kuchyni:
- Začneme grilovací marinádou. Nalijte všechny ingredience na marinádu do misky a dobře je smíchejte – ujistěte se, že ve směsi nezůstali žádné hrudky.
- Následně důkladně promíchejte grilovací marinádu s mletým hovězím masem. Maso rozdělte na 24 kousků a vyválejte z něj kuličky.
- Každou kuličku zabalte do plátku slaniny a umístěte vždy tři na jeden špíz.
Příprava na grilu:
- Gril si předehřejte pro přípravu na nepřímém žáru na zhruba 110 °C. Umístěte ETC systém na rošt a pověste na něj špízy. Zavřete poklop a ponechte špízy grilovat po dobu 30 minut.
- Masové kuličky potřete BBQ omáčkou a pak znovu poklop zavřete a nechte je grilovat ještě dalších 10 minut.
- Kuličky jsou hotové, pokud jejich vnitřní teplota dosáhne 55–60 °C a nasákli do sebe BBQ omáčku.