Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Odmítnout vše můžete zde.


a další ...

Yotube Logo

Výdejní místo Bílovec:

tel. kancelář: 597 603 503
email: info (@)super-naradi.cz

Adresa:
SUPER-NÁŘADÍ.CZ
Městský kopec 286/24
743 01 Bílovec
(naproti pošty)

provozní doba: 
8:00 - 16:00 hod

Výdej zboží po telefonické
dohodě nebo na základě
potvrzeného emailu, SMS.


zastoupení pro značky:
GÜDE, MEVA, REMS, ENDERS, WEBER - STEPHEN, CADAC, GFIRE, LUCIFER, ROTHENBERGER 

Půjčovna grilů:

rezervace: 732 380 233

adresa:
742 91 V. Albrechtice
(vždy po tel. dohodě) 

Působnost:
Osobní konzultace / prezentace značky WEBER grily - Ostrava, Opava, Nový Jičín, Frýdek - Místek
eSHOP - celá ČR (zásilková služby, Česká Pošta, PPL, TOPTRANS,  lokální rozvoz)


ČLÁNKY A PORADNA » Recepty » Drůbež » Kachní prsa v Teriaky marinádě
Kachni prsa v Teriaky marinádě

Doba přípravy: 2 hodiny
Postup: Nepřímé grilování

Kachní prsa s teriyaki marinádou rozhodně stojí za vyzkoušení!

Ingredience:

  • 2 kachní prsa, každé s hmotností cca 300 g
  • Omáčka teriyaki
  • 125 ml sojové omáčky
  • 50 ml vody
  • 60 g třtinového cukru
  • 12 g zázvoru
  • 12 g česneku
  • 1 lžička rýžové mouky
  • 2 lžíce vody

Příprava v kuchyni:

Omáčka teriyaki

  1. Umístěte sojovou omáčku, vodu, cukr, nastrouhaný zázvor a rozdrcený česnek do pánve a nechte vařit na středním až vysokém žáru.
  2. Nechte omáčku zvolna povařit asi po dobu 3 minut.
  3. Smíchejte rýžovou mouku se 2 lžícemi vody a omáčku zahustěte.
  4. Nechce vychladnout.

Kachní prsa

  1. Nařízněte kůži na kachních prsou do mřížky.
  2. Marinujte kachní prsa v teriyaki omáčce s chilli po dobu asi 1 hodiny.

Příprava na grilu:

  1. Zapalovací komín naplňte ze tří čtvrtin briketami Weber a připravte gril na nepřímé grilování – rozehřejte ho přibližně na 260–270 °C.
  2. Rošt ošetřete olejem.
  3. Dejte marinovaná kachní prsa na rošt a pečte po dobu cca 20–25 minut, dokud vnitřní teplota masa nedosáhne 58 °C.
  4. Umístěte malou hrst namočených udících lupínků přímo na brikety na posledních 10 minut grilování.

Tip: Grilovaná kachní prsa servírujte s juliánskou zeleninou, zarolovanou v rýžovém papíru a se sladkou chilli omáčkou.