Doba přípravy: 2 hodiny
Postup: Nepřímé grilování
Kachní prsa s teriyaki marinádou rozhodně stojí za vyzkoušení!
Ingredience:
- 2 kachní prsa, každé s hmotností cca 300 g
- Omáčka teriyaki
- 125 ml sojové omáčky
- 50 ml vody
- 60 g třtinového cukru
- 12 g zázvoru
- 12 g česneku
- 1 lžička rýžové mouky
- 2 lžíce vody
Příprava v kuchyni:
Omáčka teriyaki
- Umístěte sojovou omáčku, vodu, cukr, nastrouhaný zázvor a rozdrcený česnek do pánve a nechte vařit na středním až vysokém žáru.
- Nechte omáčku zvolna povařit asi po dobu 3 minut.
- Smíchejte rýžovou mouku se 2 lžícemi vody a omáčku zahustěte.
- Nechce vychladnout.
Kachní prsa
- Nařízněte kůži na kachních prsou do mřížky.
- Marinujte kachní prsa v teriyaki omáčce s chilli po dobu asi 1 hodiny.
Příprava na grilu:
- Zapalovací komín naplňte ze tří čtvrtin briketami Weber a připravte gril na nepřímé grilování – rozehřejte ho přibližně na 260–270 °C.
- Rošt ošetřete olejem.
- Dejte marinovaná kachní prsa na rošt a pečte po dobu cca 20–25 minut, dokud vnitřní teplota masa nedosáhne 58 °C.
- Umístěte malou hrst namočených udících lupínků přímo na brikety na posledních 10 minut grilování.
Tip: Grilovaná kachní prsa servírujte s juliánskou zeleninou, zarolovanou v rýžovém papíru a se sladkou chilli omáčkou.