Doba přípravy: 30 minut
Postup: Přímé grilování
Křupavé jarní závitky – nic se jim nevyrovná! Rozpalte gril a pojďme na to – je to jednoduché jídlo s mnoha možnostmi a variacemi.
Ingredience:
- 400 g garnátů, kuřecích prsou nebo vepřové panenky
- 300 g pórku
- 300 g mrkve
- 300 g cukety
- 300 g hub
- 2 stroužky česneku
- 40 g zázvoru
- 2 vajíčka
- 20 lžic arašídového oleje
- chilli
- pepř
- 2 lžíce sojové omáčky
- 24 wrapů na jarní závitky (20x20 cm)
Příprava v kuchyni:
- Do náplně nakrájejte garnáty, kuře nebo vepřové maso na plátky nebo kostičky. Pokud garnáti nejsou příliš velcí nechte v celku. Poté opláchněte pórek, mrkve, cuketu a houby. Mrkev, česnek a zázvor očistěte. Nakrájejte všechnu zeleninu a nasekejte česnek a zázvor.
- Vyšlehejte vejce v misce a odložte je na později.
Příprava na grilu:
- Připravte gril pro přímé grilování. Rozehřejte ho přibližně na 200 °C.
- Umístěte GBS pánev Wok na rošt a nechte ji předehřát.
- Ohřejte 2 lžíce arašídového oleje na wok pánvi a opečte na ní maso nebo garnáty. Pokud připravujete kuře – nechte ho smažit po dobu 10 minut – na garnáty stačí méně času. Vyndejte maso z wok pánve a přidejte do ní trochu oleje. Do pánve přidejte zeleninu a smažte po dobu 4–5 minut. Po 3–4 minutách přidejte česnek, zázvor a chilli. Okořeňte pepřem a sojovou omáčkou. Tip: použijte jen kapku sojové omáčky, jinak může být směs moc tekutá.
- Smotejte jarní závitky. Položte dva wrapy na sebe. Umístěte dostatečné množství náplně doprostřed. Okraje wrapů potřete vejcem. Zahněte na svislých stranách – poté potřete horní a spodní okraj a srolujte do jarního závitku. Potřete závitky olejem.
- Grilujte závitky na přímém žáru při teplotě 200 °C ze všech stran vždy po dobu 1 minuty, nebo dokud na sobě nebudou mít viditelnou grilovací mřížku. Servírujte s domácí chilli omáčkou.