Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Odmítnout vše můžete zde.


a další ...

Yotube Logo

Výdejní místo Bílovec:

tel. kancelář: 597 603 503
email: info (@)super-naradi.cz

Adresa:
SUPER-NÁŘADÍ.CZ
Městský kopec 286/24
743 01 Bílovec
(naproti pošty)

provozní doba: 
8:00 - 16:00 hod

Výdej zboží po telefonické
dohodě nebo na základě
potvrzeného emailu, SMS.


zastoupení pro značky:
GÜDE, MEVA, REMS, ENDERS, WEBER - STEPHEN, CADAC, GFIRE, LUCIFER, ROTHENBERGER 

Půjčovna grilů:

rezervace: 732 380 233

adresa:
742 91 V. Albrechtice
(vždy po tel. dohodě) 

Působnost:
Osobní konzultace / prezentace značky WEBER grily - Ostrava, Opava, Nový Jičín, Frýdek - Místek
eSHOP - celá ČR (zásilková služby, Česká Pošta, PPL, TOPTRANS,  lokální rozvoz)


ČLÁNKY A PORADNA » Jak grilovat vepřovou kýtu
Grilujeme vepřovou kýtu - recept

GRILUJEME VEPŘOVOU KÝTU recept

Grilování kýty je dnes moderní i přesto, že právě maso z kýty je velmi suché a vyžaduje pracnější přípravu. Bez napíchání (naložení) a prošpikování kýtu raději ani negrilujte. Kýta má 100% výhodu ve velkém objemu masa použitelného ke konzumaci a hodí se tak pro opékání na slavnostech, svatbách, kde je větší pohyb jedlíku a kde není čas na pracné ořezávání masa, jak jsme zvyklí u grilování selete.

Nálev na napíchání:

1l vody, 0,1l oleje, 1 lžíce pepře, 1 lžíce mletého kmínu, 1 lžička červené papriky, 1 lžička červené pálivé papriky, 1 vrchovatá lžíce soli (na 1kg masa cca 2g soli)

Nálev připravíme smícháním všech uvedených ingrediencí, přidáme sůl podle váhy masa a necháme ho projít varem. Po vychladnutí nálev musíme přecedit přes jemný cedník nebo plátno, jinak si při napichování zacpeme injekční jehlu.

Marináda na potírání:

2l piva, 0,1l oleje, 8ks stroužků česneku, 5 lžic gril. koření, 2lžíce hovězího vývaru (v prášku), 5 lžic sójové omáčky, 1 lžička vegety

Postup:

* Kýtu nejprve prošpikujeme. Slaninu nakrájíme na delší hranolky, pak ji dáme do mrazáku zamrazit. Omytou, očištěnou zeleninu (mrkev, petržel) nakrájíme také na hranolky. Zeleninové nudličky spolu s mraženou slaninou, pomocí tenkého nože vpravíme rovnoměrně do kýty. Zeleninu lze vynechat ale stojí za to si pohrát, dodá kýtě skvělou vůni a aroma.

* Poté je třeba kýtu napíchat nálevem a uložit na 2-3 dny předem před samotným grilováním na chladném místě, kde je teplota mezi 8-10°C.

* Kýtu napíchneme na rožeň, nemusíme balit do alobalu, ale obalení do 2 - 3 vrstev snižuje možnost připálení. Kýtu grilujeme cca 5hodin (podle velikosti), v průběhu grilování potíráme marinádou a to hlavně po každém ořezání masa. Maso postupně okrajujeme zhruba po 0,5 – 1 cm plátcích. Pokud používáte gril s bočním topeništěm, odkapávající tuk nekape do rozpáleného popela, maso je zdravější a méně často se připálí.

* Ke grilovanému masu podáváme přílohy jako je např. křen, hořčice, okurky, cibulky a černý chléb, dobře vychlazené pivečko nebo dobré vínko.

Grily s bočním topeništěm zakoupíte běžně v sezóně v našem obchodě. Gril G45 je vhodný na grilování kýty do cca 10 kg, gril G55 je klasický "prasetoč" a připravíte v něm také větší počet kýt s vyšší hmotností. Nabídka grilů ZDE.