Doba přípravy: 1 hodina 50 minut
Postup: Nepřímé grilování
Počet porcí: 6
Vyzkoušejte tento delikátní recept na roastbeef s dijonským dresingem s bylinkami. Je to jeden z našich nejoblíbenějších!
Ingredience:
- 1 kus hovězí svíčkové, přibližně 1,8 kg
- 3 lžíce dijonské hořčice
- 5 větviček tymiánu
- 2 větvičky rozmarýnu
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička fenyklových semínek
- sůl
- pepř
Příprava v kuchyni:
- Omyjte a na jemno nakrájejte lístky tymiánu a rozmarýnu a smíchejte je s dijonskou hořčicí, rozdrceným česnekem a semínky fenyklu.
- Pečlivě pomažte hovězí maso vzniklou směsí z dijonské hořčice, a poté ho okořeňte solí a pepřem.
- Umístěte maso na Weber stojan na kotelty a žebírka.
Příprava na grilu:
- Zapalovací komín naplňte z půlky briketami Weber a připravte gril na nepřímé grilování – rozehřejte ho přibližně na 240–250 °C.
- Umístěte stojan s hovězím masem na gril a nechte péct na nepřímém žáru asi po dobu 20 minut.
- Vyndejte maso z grilu a nechte ho odpočívat nepřikryté po dobu 10 minut.
- Umístěte maso zpátky na gril a pečte ho dalších 20 minut.
- Znovu ho vyndejte a nechte odpočívat nepřikryté po dobu 10 minut.
- Pokračujte v tomto intervalovém pečení, dokud maso nebude mít vnitřní teplotu 58 stupňů.
- Jakmile bude proces hotov, sejměte maso z grilu, tentokrát ho přikryjte a nechte ho po dobu přibližně 20 minut odpočinout. Poté ho nakrájejte.