Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Odmítnout vše můžete zde.


a další ...

Yotube Logo

Výdejní místo Bílovec:

tel. kancelář: 597 603 503
email: info (@)super-naradi.cz

Adresa:
SUPER-NÁŘADÍ.CZ
Městský kopec 286/24
743 01 Bílovec
(naproti pošty)

provozní doba: 
8:00 - 16:00 hod

Výdej zboží po telefonické
dohodě nebo na základě
potvrzeného emailu, SMS.


zastoupení pro značky:
GÜDE, MEVA, REMS, ENDERS, WEBER - STEPHEN, CADAC, GFIRE, LUCIFER, ROTHENBERGER 

Půjčovna grilů:

rezervace: 732 380 233

adresa:
742 91 V. Albrechtice
(vždy po tel. dohodě) 

Působnost:
Osobní konzultace / prezentace značky WEBER grily - Ostrava, Opava, Nový Jičín, Frýdek - Místek
eSHOP - celá ČR (zásilková služby, Česká Pošta, PPL, TOPTRANS,  lokální rozvoz)


ČLÁNKY A PORADNA » Recepty » Hovězí » Hovězí pečeně
Hovězí pečeně

Počet porcí: 4-8
Časová náročnost: 10 minut
čas grilování: 1½ až 2 hodiny
Celkový čas: 130 minut / 2 hodiny 10 minut

Dovolená může být hektická pokud vaříte pro větší rodinu nebo spoustu lidí a tak může být příprava složitého pokrmu pro někoho šílenou představou. Tento jednoduchý způsob rožnění hovězí pečeně bude pro Vaše hosty pokrmem, který naplní jejich žaludky dosyta. Vynikající a do značné míry nezapomenutelný pokrm.

Složení
• 1,8-2,7 kg vykostěné hovězí kýty - pečeně, dobře mramorované a svázané
• 3 lžíce. citronové šťávy, bylinky, pepř a koření
• 1 polévková lžíce. chilli
• ¼ šálku oleje
• 4 stroužky česneku, nakrájené na polovinu
• 2 šálky hovězího vývaru nebo vody
• odkapávací miska

Postup
1. Předehřát gril pomocí zadního hořáku na cca. 160 °C.

2. V misce (např. hliníková odkapávací), která zůstana na grilu pod rožní, okořenit kombinací citrónové šťávy, pepře a chilli. Případně maso svažte pečícím provázkem. Nožem lehce vytvořte v mase štěrbiny, do kterých následně vložíte polovinu stroužku česneku.

3. Opatrně vložte tyč rožně do masa a zajistěte pečeni vidlicemi. Vyzkoušejte, jestli maso dobře drží, aby se samovolně neprotáčelo. Přidejte vyvažovací závaží, aby byla rožeň vyvážená a otáčela se rovnoměrně.

4. Umístěte pečeni na gril, osaďte motorem a zapněte otáčení. Následně umístěte odkapávací misku pod maso, a naplňte ji vývarem / vodou. Dále můžete pečeni lehce přelít olejem.

5.Grilujte pečeni se zavřeným víkem 1½ až 2 hodiny nebo jakmile teploměr po napíchnutí masa bude ukazovat 60 °C. Poté vyjměte pečeni a odložte ji do pekáče k odpočinku, než uděláte omáčku. Zakryjte pečeni víkem nebo alobalem a párem utěrek, aby nevychladla.

6.Omáčka: Rozpusťte 2-3 polévkové lžíce másla v hrnci na mírném ohni, přidejte 2-3 polévkové lžíce mouky a rozšlehejte. Přidejte šťávu z vaničky, která byla pod rožní, dále trochu mouky pro zahuštění a míchejte. Je-li omáčka příliš hustá, přidáme hovězí vývar nebo vodu z dušené zeleniny či vařených brambor, než bude ta správná konzistence. Pokud je příliš řídká, vařte ji a vyvařte vodu a nechte ji zahustit. Dochutíme solí a pepřem.