Doba přípravy: 1 hodina 10 minut
Postup: Nepřímé grilování
Skvělé pečené kuře se salsou z čerstvých rajčat.
Ingredience:
- 1 celé kuře
- 3 snítky tymiánu
- 4 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 1/2 černého piva, nejlépe porteru
- sůl a pepř
- salsa z rajčat
- 10 rajčat
- hrst čerstvé bazalky
- 250 g sýru feta nakrájeného na kostičky
Příprava v kuchyni:
- Nasekejte nahrubo česnek, chilli papričku a tymián a vše promíchejte s černým pivem.
- Kuře uvnitř i zvenčí pořádně osolte a opepřete.
- Stojan na drůbež naplňte pivní směsí a kuře na něj umístěte shora.
- Rajčata pokrájejte na čtvrtky a posypte nahrubo nasekanou bazalkou.
- Rajčata s bazalkou smíchejte s feta sýrem, solí a pepřem.
Příprava na grilu:
- Gril si připravte pro nepřímé grilování při vysokém žáru. Stojan na drůbež umístěte na grilovací rošt GBS a pečte kuře zhruba 30 minut.
- Přidejte do stojanu na drůbež rajčatovou směs a pečte ještě zhruba dalších 15 minut.
- Sejměte stojan na drůbež z grilu, kuře nakrájejte a podávejte se salsou z rajčat.