Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

Odmítnout vše můžete zde.


a další ...

Yotube Logo

Výdejní místo Bílovec:

tel. kancelář: 597 603 503
email: info (@)super-naradi.cz

Adresa:
SUPER-NÁŘADÍ.CZ
Městský kopec 286/24
743 01 Bílovec
(naproti pošty)

provozní doba: 
8:00 - 16:00 hod

Výdej zboží po telefonické
dohodě nebo na základě
potvrzeného emailu, SMS.


zastoupení pro značky:
GÜDE, MEVA, REMS, ENDERS, WEBER - STEPHEN, CADAC, GFIRE, LUCIFER, ROTHENBERGER 

Půjčovna grilů:

rezervace: 732 380 233

adresa:
742 91 V. Albrechtice
(vždy po tel. dohodě) 

Působnost:
Osobní konzultace / prezentace značky WEBER grily - Ostrava, Opava, Nový Jičín, Frýdek - Místek
eSHOP - celá ČR (zásilková služby, Česká Pošta, PPL, TOPTRANS,  lokální rozvoz)


ČLÁNKY A PORADNA » Recepty » Zelenina » Česnekové brambory a rozmarýn
Česnekové brambory na rozmarýnovém špízu

Doba přípravy: 40 - 50 minut
Postup: Přímé grilování
Počet porcí: 6

Tyto chutné a voňavé pečené brambory se ideálně hodí k pečeni na grilu.

* Místo větviček rozmarýnu můžete použít bambusové špízy

Ingredience:

  • 500 g nových brambor o průměru asi 3,5 cm
  • extra panenský olivový olej
  • 1 lžička jemně nasekaného česneku
  • mořská sůl
  • 1 lžička čerstvě namletého černého pepře
  • 6 pevných větviček rozmarýnu
  • 5 lžic balzamikového octa
  • (místo větviček rozmarýnu můžete použít bambusové špízy)

Postup:

  1. Brambory rozkrájejte na půlky a vložte je do středně velké mísy. Přidejte 2 lžíce oleje a česnek. Okořeňte solí a pepřem.
  2. Sdrhněte lístky z větviček rozmarýnu, abyste tak získali špízy, ale na slabším konci pár lístků ponechejte. Nakonec nasekejte tolik lístků, aby vážily 25 g, a přidejte je k bramborám. Brambory protřepejte tak, aby se důkladně obalily olejem a kořením. Půlky brambor napichujte na větvičky rozmarýnu přes silnější konec a navlékněte je tak, aby byly rovnoměrně rozmístěné po celé délce.
  3. Gril si připravte na grilování na středním žáru.
  4. Grilovací rošt očistěte kartáčem. Špízy grilujte při středním grilovacím žáru s uzavřeným poklopem po dobu 25–30 minut. Jednou či dvakrát špízy obraťte, dokud slupka brambor nezačne hnědnout a praskat.
  5. V menším hrnci uveďte na středním žáru do mírného varu ocet. Pak snižte teplotu tak, aby na hladině byly jen občas viditelné bublinky. Pomalu svařte, až zbydou necelé 2 lžíce objemu. Až se k této hranici přiblížíte, začne se ocet přichytávat ke spodku lžíce a při hýbání hrncem bude lnout k celému dnu. Celková doba vaření je asi 10 minut, ale nespouštějte ocet z očí. Pokud se vaří příliš rychle nebo se svaří na příliš malý objem, ztratí sladkost a zhořkne. Hrnec odstavte z žáru (při chladnutí bude ocet dál houstnout). Na servírovací talíř nalijte takové množství olivového oleje, aby na ploše talíře vytvořil tenkou vrstvu. Olej lehce posypte solí a pepřem. Do oleje nakapejte teplý ocet. Do takto připraveného servírovacího talíře vyskládejte špízy, obraťte brambory v oleji a octu a ihned podávejte.