Doba přípravy: 20 - 25 minut
Postup: Přímé grilování
Porce: 4
Chutný a šťavnatý burger je prostě nepřekonatelný: rozpálený přímo z grilu!
Ingredience:
- 800 g mletého hovězího masa (minimálně 20 % tuku)
- 8–12 plátků slaniny
- 4 plátky čedaru
- 4 burgerové žemle
- 2 listy salátu
- 2 velká rajčata
- 1 cibule
- BBQ omáčka
- Dresink:
- 4 lžíce majonézy
- 2 lžíce kečupu
- 100 g jemně nakrájené salátové okurky
- 1 lžička křenové omáčky (volitelné)
- kajenský pepř
- mořská sůl
- černý pepř
Příprava v kuchyni:
- Mleté hovězí maso si rozdělte na 4 díly a za pomoci lisu na hamburgery Weber z něj vytvarujte karbanátky. Okořeňte solí a pepřem a ponechte v chladničce, dokud nejste skutečně připraveni začít s jejich grilováním.
- Smíchejte uvedené přísady na dresink na burgery. Omyjte zeleninu. Salát v ruce natrhejte na nepravidelné kusy, zatímco rajčata pokrájejte na úhledné plátky. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na jemno.
Příprava na grilu:
- Gril předehřejte na přímý střední žár (225–250 °C).
- Burgery grilujte na očisteném roštu nad přímým středním žárem. Přiklopte poklop a grilujte cca 3 minuty, pak burgery obraťte a poklop znovu uzavřete. Ke kontrole vnitřní teploty (75 °C) používejte Weber Digitální kapesní termosondu.
- Až v poslední minutě potřete burgery BBQ omáčkou, na každý burger položte svrchu plátek sýra a nechte ho zapéct. Slaninu nechte opéct na přímém žáru.
- Sejměte burgery z grilu a nechte je odpočinout, aby se šťávy v mase vyrovnaly. .
- Burgerové žemle potřete trochou olivového oleje a ogrilujte je mírně dozlatova.
- Poskládejte hamburgery a podávejte.