Doba přípravy: 15-20 minut
Postup: Přímé grilování
Tato čerstvá svačina nebo předkrm, tvořený rajčátky na křupavé ciabattě, se nepochybně zařadí mezi vaše oblíbené grilované pokrmy…
Ingredience:
- 3 lžíce olivového oleje a trocha navíc
- česnekový olej
- 2 rozetřené stroužky česneku
- mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
- 4 dužnatá rajčata
- 4 plátky ciabatty
- 150 g mozzarelly (hmotnost po okapání) rozkrojené na 4 plátky
- 10 g rukoly, opláchnuté a osušené
Postup:
- Smíchejte 3 lžíce olivového oleje, česnek a koření. Rajčata rozkrájejte na půlky, potřete trochou česnekového oleje a poskládejte je na grilovací misku, vhodnou na grilování (ideální je odkapávací hliníková miska Weber). Rajčata grilujte nakrojenou stranou nahoru na středním přímém žáru asi 3 minuty, případně dokud nezačnou lehce hnednout na povrchu. Sejměte z grilu.
- Ciabattu potřete po jedné straně zbylým olejem a opékejte na středním přímém žáru asi 2 minuty, jednou obraťte,aby byla opečená po obou stranách. Z grilu kleštěmi nebo v rukavicích vyjměte malou odkapávací misku.
- Ogrilovanou ciabattu rychle přendejte do odkapávací misky, svrchu na ni položte plátek mozzarelly, na to dvě půlky rajčátek a pokračujte v opékání po další 2 až 3 minuty, dokud se sýr neroztaví. Hotové Bruschetty sejměte z grilu, ozdobte rukolou a podávejte podle chuti lehce opepřené a zakápnuté olivovým olejem.