S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

a další ...

Výdejní místo Bílovec:

tel. kancelář: 597 603 503
email: info (@)super-naradi.cz

Adresa:
SUPER-NÁŘADÍ.CZ
2. patro (nad prodejnou KYKLOP)
Městský kopec 68
743 01 Bílovec

provozní doba: 
8:00 - 15:30 hod

Výdej zboží po telefonické
dohodě nebo na základě
potvrzeného emailu, SMS.


zastoupení pro značky:
GÜDE, VINTEC, MEVA, REMS, ENDERS, WEBER - STEPHEN, 
KEMPER GROUP, VEITO, CADAC, GFIRE,  aj.

Půjčovna grilů:

rezervace: 731 596 036

adresa:
742 91 V. Albrechtice
(vždy po tel. dohodě) 

Působnost:
Osobní konzultace / prezentace značky WEBER grily - Ostrava, Opava, Nový Jičín, Frýdek - Místek
eSHOP - celá ČR (zásilková služby, Česká Pošta, PPL, TOPTRANS,  lokální rozvoz)


Úvod » GRILY, GRILOVÁNÍ, OHNIŠTĚ » Kameny grilovací, lávové » GFIRE Grilovací, pečící kámen Mastek 40 x 30 cm


        

GFIRE Grilovací, pečící kámen Mastek 40 x 30 cm

Mastková grilovací deska pro přípravu grilovaných specialit

img

 

Dostupnost: NA CESTĚ OD VÝROBCE - dodávka za 2-4 týdny
Číslo produktu: GFIRE40X30MASTEK
Výrobce: G-FIRE
naše cena bez DPH: 1 181 Kč (45 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
1 429 Kč (54 EUR)
Hlídací pes:
Hlídací pes

do košíku:
  ks  

Kompletní specifikace

GFIRE Grilovací, pečící kámen Mastek 40 x 30 cm

Popis:

Grilovací kámen, přírodní Mastek (mastková grilovací deska) je určen pro tradiční přípravu potravin na kameni. Jídlo připravené na grilovacích kamenech má nezaměnitelnou chuť. Naprosto exklusivní je pro grilování steaků, hamburgerů, ryb a zeleniny. Pochutiny připravované na grilovacím kameni nejprve vytvoří krustu, vlastní šťávy zůstávají uvnitř a jídlo se stává chutnější s výraznějším vjemem typickým pro dané jídlo. Mastek má velmi specifické tepelně vyzařující vlastnosti a výdrž, které jej předurčují ke dlouhodobému používání při domácích grilovačkách, v restauracích.

Své uplatnění najde i jako ohříváček v gastronomii při podávání jídla servírovaného z mísy, kdy potřebujeme zachovat teplotu co nejdéle. Mísa na zahřátém kameni vydrží dlouhou dobu teplá a k udržování postačí čajová svíčka či malý lihový kahan. Často se používá předehřátý kámen z pece nebo trouby pro konečnou přípravu pečeně přímo před očima hostů.

Parametry mastkové grilovací desky:

rozměry: 40 x 30 x 3 cm
hmotnost: cca 12 kg
barva: antracit – šedá, při potření olejem vystoupí klasická pigmentová struktura mastkového kamene
úprava grilovací plochy: leštěná, matný hrubý lesk
kovový rámeček v balení: NE

Obsah balení: Kamenná deska – Mastek – 30x20x3cm

Kámen je primárně určen pro svaření do kovového rámu, nedoporučujeme používat jako samonosný. Kovový rámeček na grilovací kámen výrazně snižuje riziko poškození grilovací desky, chrání samotné kuchaře a usnadňuje manipulaci se zahřátým kamenem.

Výhody grilování na mastku a kamenech obecně:

-kámen se nejprve naabsorbuje teplem a teprve potom dochází k vlastnímu opékaní. Rozdíl oproti přípravě na přímém ohni je v tom, že kámen filtruje nerovnoměrné zahřívaní a připalování, vznikající nad plamenem a naakumulované teplo uvolňuje postupně.

- opékáni na kameni je zdravější, na připravované jídlo nevyšlehávají plameny z ohně, potravina se neopaluje a nevznikají nebezpěčné karcinogenní látky

- kámen je předvídatelný, téměř vždy jste u něj schopni zaručit při konstantní teplotě stejný výsledek pečení -Vysoká tepelná odolnost – Mastek odolává teplotám až 1200°C

-Kámen si po nějakou dobu drží teplotu i když Vám vyhasne oheň

Na co si dávat při používání grilovacích kamenů a Mastku pozor:

-Mastek je poměrně měkký, na stupnici tvrdosti MOH je první a proto výrazně nedoporučujeme používat (nebo jen velmi opatrně) kovové grilovací náčiní. Doporučujeme nářadí teflonové, plastové, neostré, případně dřevěné.

-Zahřáté kameny jsou obecně náchylné k poškození více než vychladlé. Manipulaci s horkým kamenem provádějte výhradně v rámečku nebo omezte na minimum. Kameny nemají rády prudké zchlazení a naopak také rychlé zahřátí, vyhýbejte se proto mytí zahřátého kamene vodou, přípravě zmrzlých potravin apod.

-Nezahřívejte kámen, pokud je prokřehlý, promrzlý, promoklý. Grilování je možné pouze na kamenech suchých a ideálně o pokojové teplotě.

-Při použití intenzivního zdroje tepla je výrazně doporučeno podložit kámen po celé jeho ploše měděnou deskou min tl. 1 mm.

Pokud dodržíte výše uvedené postupy a další doporučení dle návodu, bude Vám kámen dlouho sloužit.

Mastek je zázračný kámen. Nejen, že má velmi dobré akumulační a tepelně vyzařující vlastnosti, kterých se výborně využije při grilování nebo stavbě mastkových kamen, je ale také využíván v elektrotechnickém, automobilovém průmyslu, v sochařství, vyrábějí se z něj tácky a kuchyňské desky nebo dřezy. Sochaři mastek využívají pro tradiční řezbářské práce.

TIP: Pro případy, kdy chcete grilovat "Jako na kameni" a zároveň chcete mít větší jistotu, že nedojde k prasknutí grilovací desky, doporučujeme volbu LITINOVÝCH grilovacích plátů, z nichž některé nabízejí záruku od výrobce až 25 let.

OTY1ZmI
Hlídací pes
Watch DOG


Informovat na e-mail při změně:


       když cena klesne pod

        když produkt bude na skladě


Zadejte Váš e-mail: